- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"פ 10714/04
|
בש"פ בית המשפט העליון בירושלים |
10714-04
5.12.2004 |
|
בפני : אדמונד לוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. טל דרי 2. מרקין דרי עו"ד איאד חליחל |
: מדינת ישראל עו"ד יאיר חמודות |
| החלטה | |
על רקע של חוב כספי תקפו העוררים שלושה אנשים. הם בעטו בפניו של אחד, עורר מס' 1 דקר שניים בסכין, ועורר מס' 2 פצע את אחד המתלוננים באמצעות שבר בקבוק והכה אותו עם מקל מעץ. כתוצאה מהתקיפה נפצעו המתלוננים ונגרמו להם חבלות של ממש. בגין כל אלה, עתרה המשיבה למעצרם של העוררים, תושבי קריית שמונה, עד תום ההליכים, אולם בית המשפט החליט לשחררם לחלופת מעצר, בתנאים של מעצר בית מלא, האחד באילת והאחר בחצור הגלילית.
העוררים ביקשו מבית משפט קמא להתיר להם לשוב לקריית שמונה, ונימקו זאת בנזק הכלכלי הכרוך בהרחקתם מעירם, וכן בכך ששוב לא נשקפת מהם סכנה הואיל ובין הצדדים נערך הסכם במסגרתו התחייבו העוררים לשלם למתלוננים פיצוי בסכום של 20,000 ש"ח. בית המשפט המחוזי נעתר לבקשה בחלקה, היינו, הוא צמצם את מעצר הבית לשעות הלילה בלבד, וכן התיר לעוררים לנוע חופשי אולם נאסר עליהם להימצא צפונה מחצור הגלילית.
בערר שבפני מלינים העוררים באמצעות בא-כוחם על האיסור הנמשך שהוטל עליהם מלשוב לקריית שמונה, אולם חוששני כי אין בידי לסייע להם. המעשים בהם היו העוררים מעורבים ואשר לוו בשימוש בנשק קר, הם אלימות קשה ובריונות מובהקת, ומכאן החשש כי אם יינתן להם לשוב לעירם הם ישובו ויחטאו במעשים דומים. מטבע הדברים, "הגלייתם" של העוררים אינה יכולה להימשך לנצח, אולם מוטב שהעניין יישקל רק לאחר שיסתיימו ההליכים בעניינם, ויתברר מהו העונש שהושת עליהם. כל אלה אמורים להתרחש בעתיד הקרוב, ומכאן מסקנתי כי נכון לעת הזו ההחלטה למנוע מהם מלשוב לקריית שמונה, היתה במקומה.
הערר נדחה.
ניתנה היום, כ"ב בכסלו תשס"ה (5.12.2004).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
